20. 3. 2022

V úterý 15. března si naše základní organizace (ZO) zvolila čelo kandidátky Strany zelených pro podzimní komunální volby na Brně-severu.
Zvolení kandidáti a kandidátky:
1. Ivo Skopal
2. Zuzana Szabó Lenhartová
3. Jindřich Jedlička
4. Laura Fónadová
5. Ivo Burger

Ivo Skopal, Zuzana Szabó Lenhartová, Laura Fónadová, Ivo Burger

Ivo Skopal, předseda ZO a jednička kandidátní listiny, dodává:
„Jménem všech kandidátů i členů ZO Brno-sever děkuji za důvěru a těším se na spolupráci při přípravě programu do komunálních voleb.
Naše společnost jako celek, stejně jako naše MČ, před sebou má řadu velmi náročných výzev. Poslední roky představují náročné období, které za sebou nechalo množství problémů a ran. Současná válka na Ukrajině ovlivní životy nás všech. Musíme se proto spojovat a pracovat společně pro spokojený a bezpečný život všech členů naší společnosti. A jelikož komunální úroveň je občanům nejblíže, je důraz na komunální politiku důležitý. Právě na lokální úrovni je možnost pomoci jak lidem z Ukrajiny, tak občanům České republiky nejefektivnější a nejrychlejší. Příchod množství uprchlíků nám s sebou přinese řadu komplikací, všechny jsou však neporovnatelné s utrpením lidí prchajících před válečným konfliktem. Pro úspěšné zvládnutí migrační vlny se musí sjednotit všechny úrovně samosprávy a my jsme připraveni pomoci a aktivně se zapojit z úrovně městské části.
Válečné utrpení a strach o život svůj a svých blízkých nelze s ničím srovnávat. Je však důležité mít na paměti také další problémy, které před námi stojí a které v průběhu pandemie ani válečného konfliktu neskončily a neskončí. Nesmíme zapomínat na problémy změny klimatu, které se v současné chvíli pod tíhou války na Ukrajině a koronaviru mohou zdát nepodstatné a vzdálené, jejichž plný dopad si však my i budoucí generace budeme uvědomovat se stále větší intenzitou. Nesmíme zapomínat ani na ty členy naší společnosti, kteří neměli takové štěstí jako ostatní a kterým je potřeba pomoci. Pomoci jim například v přístupu ke vzdělávání a k důstojnému bydlení. Musíme společně vytvářet transparentní a férové prostředí na naší komunální úrovni, aby měli všichni rodiče možnost vychovávat a vzdělávat své děti v důstojných podmínkách. Musíme se zároveň postavit problematice drog a závislostí a snažit se uchránit děti a mladistvé před jejich dopady.
Cením si důvěry, kterou ve mně ostatní členové vložili. A rád bych také vyzval naše podporovatele a sympatizanty: Nebojte se nás kontaktovat a pomoci nám s přípravou kampaně! A pokud chcete rovnou vstoupit do Strany zelených, využijte buď informací na webu Strany zelených, nebo mě kontaktujte na mailu ivo.skopal@zeleni.cz.
Budu se těšit na spolupráci!“